Milföy ile Çikolatalı Kruvasan Croissant Tarifi İçin Malzemeler
1 kutu milföy hamuru
Nutella/ çikolata krem
1 adet yumurta sarısı + 1 tatlı kaşığı süt
Pudra şekeri
Milföy ile Çikolatalı Kruvasan Croissant Tarifi Nasıl Yapılır?
Hafif buzlu milföy hamurunu dikdörtgen olarak ikiye -üçgenler oluşturarak- kesiyoruz.
Elde ettiğimiz her üçgenin geniş kısmına iki tatlı kaşığı takviyesiyle çokokrem koyup geniş olan kısımdan ince olan kısma doğru rulo haline getiriyoruz.
Bu biçimde hepsini hazırladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
Bir kasede yumurta sarısına süt ilave edip karıştıralım ve milföylerin üzerine sürelim.
Evvelden ısıtılmış 170 derecede kızarana kadar takribî 25 dakika pişirelim çok hoş kızarmalı belki sizin fırında daha uzun veya kısa sürebilir hakimiyetli pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya vazgeçip ardından üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz. Afiyet olsun.