Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,67
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %1,67
Milföy Dondurma

Milföy Dondurma

Milföy Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet milföy
  • 2. 50 su kadehi süt
  • 5 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kremşanti
  • Ceviz veya fıstık

Milföy Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle un, şeker, nişasta tencereye koyalım. Sütü dökelim iyice çırpalım.
  2. Sonra karıstırarak pişirelim pisince vanilya ilave edelim.
  3. Soğumaya vazgeçelim. Soğuyunca içine toz krem şanti döküp karıştıralım.
  4. Daha sonra milfoyleri uzunlamasına oklava ile açalım. İnce şeritler keselim, uzunlamasına sonra hunileri yağlayıp hafif üst üste gelecek biçimde saralım.
  5. Daha sonra 180 derecelik fırında pişirelim.
  6. Soğuyunca içine muhallebi dolduralım. İsteğe bağlı ceviz, fıstık, hindistan cevizi, renkli şekerler gibi şeylere daldırabilirsiniz. ANEKDOT anlatım uzun oldu ama üretimi kolay ve lezzetli, konuklarınız çok sevicek.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın