Malzemeler
3 yumurta
1 bardaktan biraz daha fazla şeker
1 bardaktan biraz daha az sıvı yağ
1 bardak süt
2 bardak un
1 vanilya
1 kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
Sosu İçin
1 bardak süt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
Öncelikle sosumuzu hazırlayalım. Sütümüzü, şekerimizi ve de kakaomuzu ateşe dayanıklı kaba koyup, Bir iki dakika ısıtıyoruz. Kaynatmanıza gerek yok ısıtın yeterli…
Gelelim kek, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz, şekerini ekleyerek güzelce köpürene kadar mikserle çırpıyoruz. Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Vanilya ve kakaoyu ekleyerek devam ediyoruz. Un ve kabartma tozunu eleyerek katıyoruz ve yavaş yavaş çırpıyoruz. Yuvarlak mikrodalgaya sığacak bir bir borcamı yağlayıp, harcı döküyoruz. Kekimizi fırına veriyoruz. Mikrodalgayı en yüksek ısıya ayarlıyoruz ve süremizi yedi dakikaya ayarlıyoruz. Bu süre içerisinde pişmediğini düşünüyorsanız bir dakika daha ilave edebilirsiniz. O bir dakika kesinlikle yeterli olacaktır. Fırından çıkarıp, üzerine sosunu döküyoruz ve dilimleyerek servise sunuyoruz. Afiyet olsun.