Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %-0,15
  • BIST
    %-0,59
Midye Çorbası

Midye Çorbası

Midye Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr ayıklanmış midye
  • 25 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı süt kreması
  • 3-4 dal maydanoz
  • 6 su kadehi su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Midye Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Suyu tencereye doldurup kaynatın. Midyeleri yıkayıp süzün ve kaynamakta olan suya ilave edin. Margarini oda ısısında yumuşatın. Maydanozu arınıp kıyın.
  • Un, margarin ve süt kremasını ayrı bir kapta iyice çırpıp bulamaç haline getirin.
  • Tencereye unlu karışımı ilave edip tuz ve karabiber serpin. 25 dakika daha kaynatıp limon suyunu ilave edin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz midye tava tarifini de anekdotlarınız arasına ilave edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın