Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,27
  • ALTIN
    %-1,34
  • BIST
    %0,60
Meyveli Ve Çikolatalı Pasta

Meyveli Ve Çikolatalı Pasta

Meyveli Ve Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 50 gr eritilmiş tereyağı
  • 3 yumurta akı
  • 3 yumurta sarısı
  • 150 gr un
  • 1 yemek yemek kaşığı kakao
  • 80 gr toz şeker + 1 dere bardağı toz şeker
  • 2 paket kakaolu krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

İç harcı için

  • 1 su bardağı orman meyveleri (frambuaz~yaban mersini~frenk üzümü)

Üzeri için

  • 1 su bardağı rendelenmiş çikolata

Süslemek için

  • Orman meyveleri

Meyveli Ve Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurta sarıları ile 75 gr toz şekeri karıştırma kabına alıp mikserle ayrıntılarıyla çırpın. Un ve kakaoyu harmanlayıp derece derece ekleyin ve karıştırın. Tereyağını ekleyin. Kuru ve pak kasede yumurta aklarını mikserle çırpın. 1 dere bardağı şekeri ekleyin ve katılaşıncaya dek çırpmaya devam edin. Spatula yardımıyla diğer karışıma ekleyip çırpmadan karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Soğuduktan sonradan enlemesine ikiye belli. Krem şantiyi süt ile üzerindeki tarife tarafından hazırlayın. Soğuyan keki 8 cm’lik pasta çemberi ile 8 parça belli. Kekten bir parçayı çemberin tabanına yerleştirin. Üzerine bir arz krem şanti sürüp meyveleri dizin. Yeniden krema sürüp kekten bir tutam kapatın. Diğerlerini de bu şekilde hazırlayıp 1 saat buzdolabında bekletin. Pastaları çemberden çıkartıp üzerini ve kenarlarını spatula veya bıçak yardımıyla krema ile sıvayın. Rendelenmiş çikolatayı üzerine ve kenarlarına serpiştirin. Servis yapıncaya değin buzdolabında bekletin. Orman meyveleri ve nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın