Merhaba sevgili kadınlar, bugün sıcak yaz günlerinde hafif soğuk bir tatlı arayışında olduğum için Meyveli Tartölet Tarifi ‘ni hazırlamaya karar verdim. Özellikle konutunuzda hazırlayabileceğiniz kadar basit beğendiklerinize ikram edebileceğiniz kadar nefis olan tarifimizi uygulayarak kendinizi ve hoşlandıklarınızı şımartabilirsiniz.
Meyveli Tartölet için çilek, ananas, kivi gibi meyveleri önersem de değişik meyveleri de deneyebilirsiniz.Hazmı güç ve şerbetli tatlılar yerine hafif ve görünüm olarak oldukça hoş olan tatlı tariflerimizi kesinlikle araştırın tenim . Basit gelsin…
Anekdot: Hamuru çok ince olarak kalıplara yayarsak daha az hamurlu, bol meyveli gözümüzü doyuracak bir tatlı yemiş oluruz.
4-6 şahsiyet
1 çay kadehi akışkan yağ
1 adet yumurta
1/2 su kadehi pudra şekeri veya 1/2 su kadehi granül şeker
1/2 kutu kabartma tozu Alabildiği kadar un
Üzeri için:
Rastgele bir meyve jölesi
Çilek Ananas
Kivi
1 kadeh süt 2 kaşık un
Meyveli tartöletin hamuru aynı cevizli tartölet gibi hazırlanıp kalıplara dağılır. Hazırlanan kalıplar üzerlerine meyveleri konulmadan 180° fırında üzerleri pembeleşe-ne dek pişirilir. Fırından alınıp soğutulan hamurlara süt ve un muhallebi, kıvamına getirilip l ’er kaşık konulur. Meyveler dilimlenip hevese göre yerleştirilir. Rastgele bir meyve jölesi jöle kolisinin üzerindeki tarife göre hazırlanır. Her tartöletin üzerine bir çorba kaşığı dökülüp jölenin donması beklenir. Soğuyunca servis yapılır.