Sütü tencereye alıp tozşeker, nişasta ve bir tutam tuzu ilave edin. Çırpma teli ile iyice karıştırıp kısık ateşte koyu bir muhallebi kıvamında pişirin.
Yüksek kenarlı ve düz bir kalıbı yarım su kadehi suyla nemlendirip hazırladığınız muhallebiyi dökün.
Üzerini kaşığın art ile düzenleyip soğuyunca buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Katılaşınca üzerine gül suyu döküp pudraşekeri serpin ve kare biçiminde dilimleyin.
Meyveleri yıkayıp süzün. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Üzümleri ufak salkımlar halinde ayırın.
Muhallebi dilimlerini servis tabağına alın. Meyveleri tabaklara paylaştırıp servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, sade su muhallebisi tarifini de sınayabilirsiniz.