Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %0,73
  • ALTIN
    %-1,07
  • BIST
    %0,94
Meyveli Soğuk Pasta

Meyveli Soğuk Pasta

Meyveli Soğuk Pasta Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için:

  • 10 adet hurma
  • 1 su bardağı badem
  • 2 yemek kaşığı margarin eritilmiş
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 yemek kaşığı margarin eritilmiş
  • 1 su bardağı frambuaz dondurulmuş
  • 6-7 dilim çilek dondurulmuş
  • 1 su bardağı kaju suda bilave ettirilmiş
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet muz dilimlenmiş, dondurulmuş

Süslemek için:

  • 5-6 adet ahududu
  • 5-6 adet böğürtlen
  • 1 avuç frenk üzümü
  • 1 avuç yaban mersini

Meyveli Soğuk Pasta Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için; hurma, ceviz ve bademi rondodan geçirerek küçük parçalara ayırın.
  • Rondodan geçirdiğiniz karışımı bir kabın içine alın ve üzerine margarinle tuzu ilave edin.
  • Malzemeleri karıştırdıktan sonra servis tabağının altına streç koyun.
  • Hazırladığınız karışımı streç filmin üzerine koyun ve tabana yayın. Ardından buzlukta 20 dakika dondurun.
  • Üst harcı için; Eritilmiş margarin, suda bilave ettirilmiş ham kaju, dondurulmuş muz, bal, tarçın ve limon suyunu bir kaba koyun. Bu karışımı rondodan geçirin.
  • Karışımın yarısını bir kabın içerisine koyun. Rondodaki karışıma ise 3-4 damla limon suyu, frambuaz, hurma, tarçın ve çilek ilave ederek tekerrür rondodan geçirin.
  • Rondodan geçirdiğiniz karışımı 2 saat buzlukta bekletin.
  • Kajulu karışımı, buzdolabında dinlendirilmiş tabanın üzerine yayın.
  • Ardından buzluktaki frambuazlı karışımı da üzerine ilave edin. Süslemek için hoşlandığınız meyveleri pastanın üzerine yerleştirin. Soğuk bir biçimde servis edin. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın