İç Kreması için
Pastanın Dışı için
Pastanın İçi için
Yapılışı
lk olarak oda sıcaklığında beklettiğimiz 5 adet yumurtanın beyazlarını ve sarılarını ayrı kapların içerisine koyuyoruz. Derin bir kabın içerisine sarılarını ve beyazlarını ayırdığımız 5 adet yumurtanın sarılarını koyuyoruz ve içerisine 1 su bardağı toz şeker ilave ederek çatal yardımıyla çırpmaya başlıyoruz. Derin kabın içindeki malzemeler istediğimiz kıvama gelince 3 çorba kaşığı sıcak suyu da ilave ederek şekerler eriyinceye kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Şeker tamamen eriyip karıştırdığımız yumurta sarıları krema kıvamına gelince bir müddet bekletiyoruz. Bu sırada başka bir kenarda beklettiğimiz yumurta beyazının içine çok az miktarda tuz ekleyerek karışım köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Yumurta beyazı köpük hale gelince krema kıvamına gelmiş olan yumurta sarılarının olduğu kabın içerisine güzel bir şekilde boşaltıyoruz. Karışımın içine 1.5 su bardağı un, yarım paket kabartma tozu, bir paket vanilya ve bir adet portakal kabuğu rendesini ilave ederek un tamamen homojen kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Pandispanya hamurunu bir müddet bekletiyoruz ve bu sırada hamur tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Pandispanya hamurunu eşit şekilde yağlı kağıt serdiğimiz tepsilere boşaltıyoruz. Daha önceden 175 dereceye ayarladığımız fırına tepsileri koyuyoruz ve yaklaşık olarak 10-12 dakika pişiriyoruz. Yaklaşık olarak 10-12 dakika fırında pişirdiğimiz hamuru fırından çıkarıyoruz ve yağlı kağıtlardan tutarak çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirip bir kenarda bekletiyoruz.
Pandispanya hamuru hazır olduktan sonra iç kremayı hazırlamaya başlıyoruz. Orta boy tencerenin içerisine 4 su bardağı ılık süt, 3 çorba kaşığı elenmiş un ve bir çorba kaşığı nişastayı kaynayana kadar orta ateşte karıştırıyoruz. Orta boy tencerenin içerisinde ki malzemeler kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıyoruz. İçerisine bir çay bardağı toz şeker, dört çorba kaşığı süt kreması ve bir paket vanilyayı da ekleyerek mikser yardımıyla çırpıyoruz. Daha sonra krema ılıklaşınca pandispanya hamurunu açıyoruz. Açtığımız pandispanya hamuruna hazırladığımız kremayı düzgün bir şekilde yayıyoruz. Bu sıra da pastanın içine koymak için aldığımız bir tane kivi, iki tane muz ve 1 tane mandalinanın kabuklarını güzel bir şekilde soyuyoruz ve meyveleri ince dilimler halinde keserek pandispanya hamurunun içine güzel bir şekilde yerleştiriyoruz. Pandispanya hamuruna meyveleri de yerleştirdikten sonra yağlı kağıt yardımı ile dikkatli bir şekilde sıkı bir rulo haline getiriyoruz. Rulo şeklini alan pastayı birleşme yeri altta kalacak şekilde servis tabağına alıyoruz.
Pastanın dışını süslemek ve lezzet katmak için bir paket kremşantiyi bir çay bardağı soğuk süt ile bir kabın içerisinde güzel bir şekilde çırpıyoruz. Hazırladığımız karışımın biraz daha koyu olması için buzdolabında bir müddet bekletiyoruz. Biraz katılaşmış olan kremşantiyi rulonun üzerine her tarafını kapatacak şekilde sürüyoruz. Yine üzerini süslemek için bir adet muzu ince dilimler halinde pastanın üzerine yerleştiriyoruz. Pasta servis için hazırdır. Afiyet olsun.