Tereyağı ve suyu tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra tencereyi kenara alıp üzerine 1 su kadehi un döküp süratlice karıştırın.
Tekerrür ocağa alıp kısık ateşte 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ilınmaya vazgeçin. Mikser desteğiyle yumurtaları teker teker hamura ilave edip karıştırın.
Hamuru krema sıkma aparatına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak sıkın. Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında takribî 15-20 dakika pişirin.
Süt, un, nişasta, toz şeker ve 2 yumurtayı tencereye alıp topak kalmayacak biçimde karıştırın. Tencereyi ocağa alıp koyulaşıncaya kadar karıştırın.
Koyulaştıktan sonra 3-4 dakika pişirip soğumaya vazgeçin. Profiterolün üzerini kesip içine krema doldurun. Meyvelerle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Sos kullanarak hazırlayabileceğiniz nefis profiterol tarifini de sınayabilirsiniz.