İyi bir pasta kreması tarifi pastanın lezzetini artıran en önemli faktördür diye düşünüyorum ne dersiniz bayanlar? Krema, pastayı olduğundan fazla daha nefis yada bütün tersi lezzetini düşürebilecek bir malzeme olup, evde yapıldığı taktirde çok daha dinç olacağını düşündüğüm bir pasta malzemesidir. Bugün, tatlı tarifleri için kullanabileceğiniz birçok krema tarifleri içinden en çok beğendiğim tasvir olan Meyveli Pasta Krema ‘sının hazırlanışını seçtim.
Evet bayanlar, aşmalı görsellerden faydalanarak sizde kısa sürede Meyveli Pasta Kreması tarifini hazırlayabilirsiniz. Eviniz de olan malzemelerle keza lezzetli hemde kolay pasta kreması tarifleri arayanlar için sitemizi takip etmeye devam edin diyorum. Öteki krema tarifimiz. Kolay gelsin…
-1,5 su bardağı süt
-3 tane yumurta sarısı
– 1 paket şekerli vanilin
– 3 çorba kaşığı un
– 4 yemek kaşığı toz şeker
– 2 çorba kaşığı nişasta
– İstediğiniz ölçüde böğürtlen ya da öbür bir meyva (ben başlıca 3-4 yemek kaşığı kullanıyorum.)
– Başta yumurtaların sarısını beyazından ayırıp bir barbar alalım.
Yumurta sarılarını karıştırma kabına alalım, üstüne süt , vanilya, şeker nişasta ve sütü ekleyelim efendice karıştıralım.
Karıştırma işlemi bittikten sonra, ocağın üstüne alalım orta dereceli ısıda karıştırarak pişmemesini sağlıyoruz.
Kıvama geldiğinde (muhallebiden daha yoğun bir kıvama gelene kadar) ocaktan alıyoruz.
– Kıvamını bulan pastacı kremanızı oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
– Şu Anda meyve parçalarını içerisine ekleyip rondodan geçireceğiz.
– İsterseniz taze meyve parçaları kullanmayabilirsiniz. Meyve aromaları kullanabilirsiniz.
– Portakallı olabilir, muzlu olabilir, ahududulu olabilir. Bu adamakıllı sizin ağız tadı zevkinize alt.
– Aroma kullanacaksanız eğer rondodan geçirmenize gerek değil.
– Ben böğürtlen parçalı yaptım. Bu yüzden rondodan geçiriyorum.
– Özellikle teflon tava kullanmanızı öneririm.
Meyveli Pasta Kreması
Meyveli Pasta Kreması2
Meyveli Pasta Kreması3
Meyveli Pasta Kreması4