Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Meyveli Pasta Krema Tarifi

Meyveli Pasta Krema Tarifi

İyi bir pasta kreması tarifi pastanın lezzetini artıran en önemli faktördür diye düşünüyorum ne dersiniz bayanlar? Krema, pastayı olduğundan fazla daha leziz yada bütün tersi lezzetini düşürebilecek bir malzeme olup, evde yapıldığı taktirde çok daha sağlıklı olacağını düşündüğüm bir pasta malzemesidir. Bugün, tatlı tarifleri için kullanabileceğiniz birçok krema tarifleri içinden en çok beğendiğim tanımlama olan Meyveli Pasta Krema ‘sının hazırlanışını seçtim.

Evet bayanlar, aşmalı görsellerden faydalanarak sizde  kısa sürede Meyveli Pasta Kreması tarifini hazırlayabilirsiniz. Eviniz de olan malzemelerle keza nefis hemde basit pasta kreması tarifleri arayanlar için  sitemizi peşine düşüp takip etmeye devam edin diyorum. Diğer krema tarifimiz. Basit gelsin…

 

Meyveli Pasta Krema Tarifi için malzemeler

-1,5 su bardağı süt
-3 tane yumurta sarısı
– 1 paket şekerli vanilin
– 3 çorba kaşığı un
– 4 yemek yemek kaşığı toz şeker
– 2 çorba kaşığı nişasta
– İstediğiniz ölçüde böğürtlen ya da farklı bir meyva (ben başlıca 3-4 yemek yemek kaşığı kullanıyorum.)

Meyveli Pasta Krema Tarifi

– Ilk Olarak yumurtaların sarısını beyazından ayırıp bir vahşi alalım.

Yumurta sarılarını karıştırma kabına alalım, üzerine süt , vanilya, şeker nişasta ve sütü ekleyelim uygun bir şekilde karıştıralım.

Karıştırma işlemi bittikten sonradan, ocağın üzerine alalım orta dereceli ısıda karıştırarak pişmemesini sağlıyoruz.

Kıvama geldiğinde (muhallebiden daha yoğun bir kıvama gelene değin) ocaktan alıyoruz.

– Kıvamını bulan pastacı kremanızı oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

– Acilen meyve parçalarını içerisine ekleyip rondodan geçireceğiz.

– İsterseniz taze meyve parçaları kullanmayabilirsiniz. Meyve aromaları kullanabilirsiniz.

– Portakallı olabilir, muzlu olabilir, ahududulu olabilir. Bu tamamen sizin tat alma zevkinize alt.

– Güzel Koku kullanacaksanız eğer rondodan geçirmenize lüzum değil.

– Ben böğürtlen parçalı yaptım. Bu yüzden rondodan geçiriyorum.

– Özellikle teflon tava kullanmanızı öneririm.