Sütü ve krem şantiyi bir kaba alıp mikserle çırpalım .
Koyulaşınca içine kırılmış bisküviyi, damla çikolatayı, vanilyayı, fındığı, minik doğranmış çilek ve muzu ilave edip iyice karıştıralım.
Kalıba buzdolabı poşeti serelim .
Parfeyi içine koyup üzerini düzleştirelim .
Kenarlarından sarkan poşeti üzerini kapatıp buzdolabının dondurucu kısmında 4 veya 5 saat bekletelim.
Çikolata sosunu 2 su kadehi sütle pişirip soğutalım.
Parfeyi dolaptan çıkartıp servis tabağına alalım .
Üzerine soğumuş çikolata sosunu dökelim. Afiyet olsun.
Özellikle yaz aylarında içiniz serinletecek limonlu parfe oldukça da hafiftir. Sizler de konutlarınızda sınamalısınız.
Krem şanti kullanmak isteyenler ya da evinde krem şanti olmayanlar için kurtarıcı olacak kremşantisiz parfe tarifini elinizin altında bir yerlere kaydolmalısınız.