Yumurtalarla şekeri bir kapta iyice çırpın. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpın. Yağlı kağıt serili tepsiye karışımı aktarın.
170 derece fırında takribî 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı gider gitmez yağlı kağıt desteğiyle rulo haline getirin.
Öbür tarafta puding malzemelerini tencereye aktarıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Pandispanyayı açıp üzerine çok kalın olmayacak biçimde sürün. Tekerrür sıkıca rulo yapıp 60 dakika kadar bekletin.
Derin bir kasenin içini streç folyo ile kaplayın. Beklettiğiniz rulo pastayı ince dilimler halinde kesin. Kasenin her tarafını bu dilimlerle kaplayın.
Muz ve ananası ince dilimleyin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Kırdığınız beyaz çikolatayı ilave edip eritin.
Buzdolabında soğuttuktan sonra kabarıncaya kadar mikserle iyice çırpın. Muz ve ananas dilimlerini ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız pastanın içine aktarın. Kalan pasta dilimleri ile kapak yapın. Streç filmin kenarlarını üzerine getirip kapatın.
Evvel derin dondurucuda takribî 3 saat daha sonra buzdolabında 3 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip servis yapın. Afiyet olsun.
Klasik kümbet pasta tarifine buradan erişebilirsiniz.