Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %1,35
  • BIST
    %1,94
Meyveli Kek

Meyveli Kek

Meyveli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek yemek kaşığı hindistancevizi
  • Yarım nehir kaşığı tarçın
  • Küçük bir kase çekirdeksiz kuru üzüm
  • 7 tane kuru kayısı
  • 7 tane gün kurusu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Meyveli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker adamakıllı köpürtülür ,süt ve sıvıyağ eklenir .
  2. Arkasında kuru malzemeler eklenerek kek hamuru hazır ülkü getirilir.
  3. Kayısılar ufak küçük doğranır ,kuru üzümlerle beraber bir barbar alınır ve 1 tatlı kaşığı un serpiştirilir meyveler una adamakıllı bulanır.
  4. Kek kalıbı yağlanır margarin ya da tereyağı ile hafif unlanır kek hamurundan azıcık eklenir .
  5. Kuru meyvelerden serpiştirilir.
  6. Kalan hamur üzerine dökülür ve son olarak kalan meyveler kekin üzerine serpiştirilir.
  7. Bir bıçak yardımıyla hafifçe karıştırılır evvelden ısıtılmış 200 derecelik daha aşağı üst ayarlı fırında kek pişirilmeye bırakılır.
  8. Kek kabarınca fırın ayarı düşürülür 180 dereceye indirebilirsiniz.
  9. İlk 25 dakika fırın kapağını hiç açmayın sonra kurdan yardımıyla pişip pişmediğini teftiş edebilirsiniz.
  10. Fırından meydana çıkan keki tamamen soğumaya bırakın arkasında servis tabağına ters çevirip servis yapın afiyet olsun😇.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın