Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,81
  • ALTIN
    %-0,64
  • BIST
    %0,97
Meyveli Kaplar

Meyveli Kaplar

Meyveli Kaplar Tarifi İçin malzemeler

Petibör kaplar için:

  • 1 kutu petibör
  • 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1-2 damla badem özü
  • Süslemek için mevsim meyveleri 

Krema için:

  • 1/2 litre süt
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 63 g margarin
  • 2 çorba kaşığı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 yumurta
  • Meyveli jöle

Meyveli Kaplar Nasıl Yapılır?

  • Fırını 175 derecede ısıtın. Bisküvileri robottan geçirin. Minik bir kasede petibör kaplar için olan malzemeleri karıştırın ve elle yoğurarak hamur haline getirin. Elinizle bastırarak muffin kalıplarının içine yerleştirin. Fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Kalıpların içinde soğumaya vazgeçin.
  • Kremayı hazırlamak için bir tencereye yağ hariç tüm malzemeleri koyun ve orta ateşte kesintisiz karıştırarak pişirin. Koyulaşınca 2 dakika daha karıştırın. Ateşten alıp yağı ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin. Pötibör kaplarını kalıplardan çıkarın ve içlerini krema ile doldurun. Üstlerine dilediğiniz meyveleri dizin. Minik bir kaşıkla, kutu yönergelerine göre hazırladığınız jöleden meyvelerin üzerine dökün. Jöle kısmı donuncaya kadar, takribî 2 saat buzdolabında bekletin.   

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın