Evvel tart kekimizi hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri 10 dakika çırpıyoruz. Sıcak suyumuzu azar azar ekliyoruz. Şekerin erimesini ve hamurun köpürmesini sağlıyor.
Akışkan yağ, vanilya, elenmiş un ve k. Tozunu ilave edip yağlanmış ve pişirme kmatemi yerleştirilmiş tart kalıbına döküyoruz.
Ben 150 derece fırınımda 45 dakika pişirdim. Her fırın farklılık gösterebilir.
Meyve jölesi için, şeftalileri küp küp doğrayalım. Çilekleri kocamansa bir iki parçaya ayrılalım.
Geniş bir kapta şeftali ve çilekleri az su, şeker ve nişasta ile azıcık pişirelim. Jöle kıvamına gelince ocaktan alıp ılımasını bekleyelim.
Tart kekimizi şekerli süt ile nemlendirelim. Ilıyan meyve jölesini tartımızın üstüne dökelim. Afiyet olsun.