Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Meyveli Jöleli Tart

Meyveli Jöleli Tart

Tarifin Hikayesi

Meyveli Jöleli Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 çay kadehi sıcak su
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 2 su kadehi un
  • 2 adet şeftali
  • 10-15 adet çilek
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım su kadehi şeker

Meyveli Jöleli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Evvel tart kekimizi hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri 10 dakika çırpıyoruz. Sıcak suyumuzu azar azar ekliyoruz. Şekerin erimesini ve hamurun köpürmesini sağlıyor.
  2. Akışkan yağ, vanilya, elenmiş un ve k. Tozunu ilave edip yağlanmış ve pişirme kmatemi yerleştirilmiş tart kalıbına döküyoruz.
  3. Ben 150 derece fırınımda 45 dakika pişirdim. Her fırın farklılık gösterebilir.
  4. Meyve jölesi için, şeftalileri küp küp doğrayalım. Çilekleri kocamansa bir iki parçaya ayrılalım.
  5. Geniş bir kapta şeftali ve çilekleri az su, şeker ve nişasta ile azıcık pişirelim. Jöle kıvamına gelince ocaktan alıp ılımasını bekleyelim.
  6. Tart kekimizi şekerli süt ile nemlendirelim. Ilıyan meyve jölesini tartımızın üstüne dökelim. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın