Elmaları ceddip, çekirdeklerini çıkarın ve rendeledikten sonra derin bir tencereye alın. Üzerine 1 çay kadehi toz şeker serpin ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Elmalar suyunu sürükleyene kadar pişirin.
Puding için tencereye yumurta sarıları, un, şeker ve sütü ilave edin. Pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın.
Ağır ateşte ve aralıksız karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirmeye devam edin.
Ocaktan alıp çırpma kabına pudingi dökün. Üzerine 2 vanilyayı ilave edin ve 3 dakika yüksek devirde mikserle çırpın.
Pudingin yarısını fırına dayanıklı bir kaba boşaltın ve denk biçimde yayın, üzerine elmalı harcı dökerek denk biçimde yayın.
Geri kalan pudingi üzerine dökerek denk biçimde yayın.
Yumurta aklarını orta süratte köpürene kadar çırpın. Çırpma kabına 1 çay kadehi toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek, mikserin yüksek devrinde katılaşana kadar çırpmaya devam edin.
Yumurta aklarını krema sıkma torbasına alıp, soğuyan pudingin üzerine istediğiniz biçimde sıkın ve evvelden ısıtılmış 200 derece fırının üst rafında üzeri kızarana kadar pişirin.