Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Meyveli İzmir Muhallebisi

Meyveli İzmir Muhallebisi

Meyveli İzmir Muhallebisi Tarifi İçin malzemeler

  • 5 orta boy elma
  • 1 çay kadehi şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Kreması için:

  • 3 yumurta sarısı
  • 1 lt süt
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi un
  • 2 vanilya

Üzeri için:

  • 3 yumurta akı
  • 1 çay kadehi toz şeker

Meyveli İzmir Muhallebisi Nasıl Yapılır?

  • Elmaları ceddip, çekirdeklerini çıkarın ve rendeledikten sonra derin bir tencereye alın. Üzerine 1 çay kadehi toz şeker serpin ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Elmalar suyunu sürükleyene kadar pişirin.
  • Puding için tencereye yumurta sarıları, un, şeker ve sütü ilave edin. Pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın.
  • Ağır ateşte ve aralıksız karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirmeye devam edin.
  • Ocaktan alıp çırpma kabına pudingi dökün. Üzerine 2 vanilyayı ilave edin ve 3 dakika yüksek devirde mikserle çırpın.
  • Pudingin yarısını fırına dayanıklı bir kaba boşaltın ve denk biçimde yayın, üzerine elmalı harcı dökerek denk biçimde yayın.
  • Geri kalan pudingi üzerine dökerek denk biçimde yayın.
  • Yumurta aklarını orta süratte köpürene kadar çırpın. Çırpma kabına 1 çay kadehi toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek, mikserin yüksek devrinde katılaşana kadar çırpmaya devam edin.
  • Yumurta aklarını krema sıkma torbasına alıp, soğuyan pudingin üzerine istediğiniz biçimde sıkın ve evvelden ısıtılmış 200 derece fırının üst rafında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın