Bir tencere de tereyağımızı eriterek, cihazda sürüklediğimiz burçak bisküvisinin içine döküyoruz.
İkisi bir harman olana kadar cihazda sürüklüyoruz.
Kelepçeli kek kalıbını alt kısmını yağlı kağıtla kaplayıp kenarlarınıda çok az yağlıyoruz.
Kalıba bisküvili harcımızı alıp kaşık takviyeyle düzenliyoruz. Kek harcını hazırlarken bisküvili taban buzdolabın da bekletiyoruz.
Kek harcı için krema, labne ve kullandıksak kaymağı uzun vakit çırpıyoruz. Bu karışıma şekeri de koyup iyice çırpmaya devam ediyoruz.
3 yumurtayı tek tek kırıp her yumurtayı karışımızda çırpıyoruz.
Yarım limon suyunu, kabartma tozunu ve vanilya ilave ediyoruz.
Buzdolabın da bekleyen alt tabanının üstüne kek harcımızı döküp kelepçeli kalıbın çevresini alüminyum folyo kaplıyoruz.
Kalıbı bir tepsiye alıp yarısına kadar su koyup evvelden ısıtığımız 180° derece fırına evvel 10 dakika sonra 160° derecede 50 dakika pişiriyoruz. Burada püf nokta fırını bu müddet de hiç kapağını açmamak. 50 dakika dolduktan sonra yeniden fırını açmadan fırını tamamen kapatıp 1 saate içinde soğumasını bekliyoruz.
Meyve sosu için bir tencereye meyve, şeker suyu koyup ocakta kaynatıyoruz.
Ayrı bir kapta sütle nişastayı açıp onu da tencereye alıp koyu bir kıvam olana kadar kaynatıyoruz nar gibi bir meyve kullanıyorsanız blender da sürüklüyoruz.
1 saat fırında soğumuş olan kek harcının üzerine döküp en az 2 saat tercihen bir gece buzdolabında bekleyip servis yapılır.