Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Meyveli Alman Pastası

Meyveli Alman Pastası

Meyveli Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet muz, 1 kase doğranmış çilek
  • Pudra şekeri

Meyveli Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  2. Kalan malzemeleri eklenir karıştırılır ve küçük yuvarlak iyice yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş borcama dökülür ve 160° fırında kontrollü bir şekilde pişirilir.
  3. Muhallebi malzemeleri tencereye alınır karıştırılır göz göz olana kadar pişirilir ocaktan alınır tereyağı eklenir ve soğumaya bırakılır.
  4. Soğuyan kek ikiye bölünür.
  5. Kremasının içine muzlar karıştırılır ve taban keke yayılır.
  6. Üzerine çiçekler kondurulur ve üst katman kekin üzerine kapatılır ve pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun. Dilerseniz meyvesiz veya farklı çeşitler de yapabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın