Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Meyve Şöleni Pasta (Pratik, Hafif Ve Çok Lezzetli)

Meyve Şöleni Pasta (Pratik, Hafif Ve Çok Lezzetli)

Meyve Şöleni Pasta (Pratik, Hafif Ve Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 litre süt
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krem şanti
  • 1 adet vanilya
  • Muz
  • Kivi
  • Çilek
  • 1 paket krema
  • 100 gram sütlü çikolata
  • 150 gram bitter çikolata
  • Muz
  • Damla çikolata
  • 1 su bardağı süt

Meyve Şöleni Pasta (Pratik, Hafif Ve Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak 3 yumurta bir su bardağı şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Sonrasında diğer malzemeleri de koyup güzelce karıştırıyoruz.
  3. 27 cm yada 30 cm lik kilitli kek kalıbının zeminine ve kenarlarıma yağlı kağıt koyup harcımızı döküyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişiriyoruz, piştikten sonra bir süre soğuması için kenarda bekletiyoruz.
  5. Kreması için; tereyağ ve krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte göbek göbek olana kadar karıştırıyoruz.
  6. Kapattığımızda tereyağını da ekleyip karıştırıyoruz, bir süre soğuması için bekletiyoruz.
  7. Soğuduktan sonra krem şantiye de ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  8. Üzeri için; kremayı bir kaba alıp ocakta biraz ısındığında çikolataları da ekleyip tamamen eriyen kadar karıştırıyoruz, pürüzsüz bir kıvam aldığında ocağın altını kapatıyoruz.
  9. Kekimiz ve muhallebimiz hazır, şimdi keki bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölüyoruz.
  10. 1 su bardağı süt ile keki ıslatıyoruz, kelepçeli kek kalıbına yeni yağlı kağıt serip en alta ilk keki yerleştiriyoruz .
  11. Dilimlediğimiz çilekleri kek kalıbının kenarlarıma diziyoruz .
  12. Sonrasında içine muhallebinin bir kısmını ekleyip içine doğradığımız muz ,kivi ve çileklerden ekliyoruz.
  13. Sonrasında diğer keki de üzerine ekleyip kalan muhallebiyi de üzerine koyuyoruz.
  14. Dolapta 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri için yaptığımız çikolatalı sosu ilk sıcaklığı çıktığında pastamızın üzerine döküyoruz .
  15. Birkaç saat daha dinlendirip kalıptan çıkarıp istediğimiz gibi süsleyebiliriz, 1 gece dolapta dinlenirse daha güzel olacaktır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın