Meyve salatası, pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip…
Sos için, su ve şekeri tencereye alıp karıştırın. Zencefil, tane karabiber,defne yaprakları, taze nane ve tarçını ilave edip 10 dakika kadar kaynatın.
Ocaktan alıp derin bir kaba süzün ve soğumaya vazgeçin. Bir su kadehi kadarını ayırıp salata sosu için bekletin.
Elma, nektarin, kavun ve karpuzu arınıp küp biçiminde doğrayın. Kayısı ve kirazların çekirdeklerini çıkarıp tam meyveleri zencefilli şurubun içine atın.
Buzdolabında soğumaları için en az yarım saat bekletin. Meyveleri servis tabağına alın. Vanilyalı dondurma ile beraber servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, kinoalı meyve salatası tarifini de sınayabilirsiniz.