Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Meyve Düşü

Meyve Düşü

Meyve Düşü Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su kadehi taze bunalmış portakal suyu
  • 1 çay kadehi tozşeker
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi tozşeker
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 koli vanilya
  • 4 su kadehi vişne suyu
  • 1 çay kadehi toz şeker şayet vişne suyunuzu konutta kendiniz şekerli bir biçimde kaynattıysanız tekerrür şeker eklemeyin.
  • 4 yemek kaşığı nişasta

Meyve Düşü Tarifi Yapılışı

  1. Portakallı kat için lüzumlu malzemeyi tencereye alıp aralıksız karıştırarak pişirelim.
  2. Islatılmış kek kalıbımıza dökelim. Kalınınızı geniş orta boy geniş bir kalıp seçim ederseniz daha rahat çıkarabilirsiniz. Kenara alıp soğumaya vazgeçelim.
  3. Sütü tencereye alıp içerisine şeker nişasta ve unu ilave edip pişirelim. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp vanilyayı ilave edip karıştıralım.
  4. Soğumuş portakalı katın üzerine dikkatlice dökelim.
  5. Son olarak vişneli kat için lüzumlu malzemeyi tencereye alıp mikser dayanağıyla karıştırarak pişirelim. Yeniden tamamen soğuyan sütlü katın üzerine usulca dökelim.
  6. Tatlınızı aynı gün harcamak isterseniz 4 saat kadar buzdolabında bekletmiş olmanız yeterli. Ama bir gün buzdolabında bekletirseniz çok daha iyi netice alırsınız.
  7. İstediğiniz bir servis tabağıma ters çevirip istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Sınayacak olanlara afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın