Öncelikle bisküviyi un küçük olana kadar rondodan geçirip bir kenara alın.
Çırpma kabına 2 su kadehi soğuk sütü ve 2 poşet sade kremşantiyi ilave edip kıvam alana kadar hoşça çırpın.
Ardından 100 gr labne peynirini ve 1 çorba kaşığı balı ilave edip çırpmaya devam edin.
Rondodan geçirdiğiniz bisküviden 3 yemek kaşığı ilave edip kaşık veya spatula ile karıştırın.
Baton kalıbınızın içini streç folyoyla kaplayıp karışımı içine boşaltıp denk biçimde yayın ve ardından birkaç kere kalıbı tezgaha vurup buzdolabına kaldırın.
Taban kısmını hazırlamak için 1 su kadehi soğuk sütü ve 1 poşet kakaolu kremşantiyi çırpma kabına alıp çırpın.
Rondodan geçirdiğiniz geri kalan bisküviyi ve 2 yemek kaşığı damla çikolatayı ilave edip kaşık takviyesiyle iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kalıbınızın içindeki öbür kremanın üzerine denk biçimde yayıp en az 1 gece iyice donana kadar derin dondurucuda bekletin…
İyice donan parfenizin meybuz kısmını hazırlayın. Bunun için, tencereye suyu, şekeri, çilek püresini ve mısır nişastasını koyup, nişasta eriyene kadar karıştırın.
Ocağın üzerine alıp, kaynayıp kıvam alana kadar pişirin.
Ocaktan alıp, iyice soğutun. Dondurucudan parfenizi çıkarıp, kalıptan ters çevirerek servis tabağına çıkarın.
Kenar kısımlara fazla yanaşmadan resimlerde de gördüğünüz gibi, bıçakla çerçeveleyin.
Çerçevelediğiniz parfenizin orta kısmını tatlı kaşığı takviyesiyle fazla derine dalmadan çıkarın.
Çıkardığınız kısmı silikon kalıplara koyup, tekerrür dondurabilirsiniz.
Soğuyan meyve sosunu boşluğa doldurup, tekerrür dondurucuya kaldırın.
Meyve sosu da donduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip, erimesine izin vermeden rahat dilimleyebileceğiniz kıvama geldiğinde dilimleyerek servis edin.