Malzemeler
Mereng için
Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Derin bir kaseye yumurta aklarını alın. Tozşeker, 3 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ilave edip mikserle çırpın. Beyazlaşarak koyu bir krema kıvamına gelinceye kadar takribî 20 dakika çırpmaya devam edin. Fırını 200 derecede ısıtın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine sıkma torbası ya da kaşık dayanağıyla dilediğiniz büyüklükte beze harcını dökün. Kapağı aralanmış 100 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğuyamaya vazgeçin. Sıkarak suyunu çıkardığınız vişneleri bir sos tenceresine koyarak üzerine pudra şekeri ilave edin. Kısık ateşte şeker eriyene kadar pişirin. Isıyı orta dereceye getirerek karışım hafifçe koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Karışım sıcakken çikolataları içerisine ilave edin ve yumuşayana kadar karıştırın. Ayrı bir kasede krema, vişne likörü ve toz şekerini mikser dayanağıyla yüksek devirde çırpın. Karışımı vişnelerin içine katarak soğumaya vazgeçin. Merengi servis kadehlerinin yarısına kadar gelecek biçimde denk olarak dağılın ve üzerine vişneli sostan ilave edin. Üzerlerine çikolatalı sos ilave edip servis yapın.