Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %0,64
  • ALTIN
    %-0,15
  • BIST
    %1,94
Merengli Limon Tatlısı

Merengli Limon Tatlısı

Merengli Limon Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su kadehi süt
  • 1 yumurta sarısı
  • ¾ su kadehi toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Üzeri için

  • 2 yumurta akı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı krem tartar

Merengli Limon Tatlısı Nasıl Yapılır?

Süt, yumurta sarısı, şeker, vanilya, nişasta, un, limon suyu ve limon kabuğunu tencerede karıştırın, orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını kuru ve pak bir kaseye alıp mikserle kabarıncaya kadar iyice çırpın. Toz şekeri azar azar ilave edin. Krem tartarı ilave edip iyice katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Kremayı tatlıların üzerine tepeleme doldurun ve pürmüz ile yakın. Buzdolabına kaldırın. En az bir saat dinlendirerek soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın