Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,27
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %1,94
Merengli Dondurma Pastası

Merengli Dondurma Pastası

Merengli Dondurma Pastası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr vanilyalı dondurma
  • 200 gr çilekli dondurma
  • 200 gr kakaolu dondurma
  • ¾ su kadehi kocaman çekilmiş antep fıstığı

Mereng için

  • 3 yumurta akı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 1 çay kaşığı krem tartar

Merengli Dondurma Pastası Nasıl Yapılır?

Kümbet biçiminde bir kalıbın içini streç film ile kaplayın. Dondurmaları aralarına fıstık serpiştirerek kalıba doldurun ve birkaç saat derin dondurucuda bekletin. Yumurta aklarını kuru ve pak bir kapta mikserle köpürünceye kadar çırpın. Azar azar şeker ilave edip 4 dakika çırpmaya devam edin. Krem tartar ve vanilya ilave edip takribî 3-4 dakika daha çırpın. Dondurma kabını derin dondurucudan alıp servis tabağına ters çevirin. Üzerindeki filmi kaldırın ve her tarafını mereng ile kaplayın. Pürmüz ile yakıp bekletmeden servis yapın.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın