Mereng Ve Çilekli Gevrek Ananas Tarifi İçin malzemeler
2 yumurta akı
2 kahve fincanı toz şeker
3 damla limon suyu
Yarım tutam tuz
İç malzemesi:
8 ananas gevreği
1 papaya
4 çilek
4 dilim kivi
4 dal kişniş otu
4 dal taze nane
Mereng Ve Çilekli Gevrek Ananas Nasıl Yapılır?
Yumurta akları, limon suyu, toz şeker ve tuzu bir kapta karıştırın. Kar halini alıncaya kadar çırpın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
Karışımı yuvarlak uçlu krema torbasına doldurun. Üç-dört kat daire oluşacak biçimde sıkarak içi boş yuvarlaklar hazırlayın. Tepsiyi sıcak fırına verip ısıyı 100 dereceye indirin ve fırın kapağı aralık olarak takribî 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğutun.
Papayanın kabuğunu atayıp içini çıkarın. Merenglerin içine papayayı bölüştürün. Çilek, kivi ve ananas dilimlerini de papayanın üzerine dizin. Kişniş otu ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.