Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,13
EURO
%-0,02
ALTIN
%0,21
BIST
%1,15
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 26.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Tatlı Tarifleri
»
Mereng Beze
Facebook
Twitter
Google+
27 Nisan 2021
0
169
+
-
Mereng Beze
Mereng Beze Tarifi İçin malzemeler
2 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
3 damla limon suyu
Yarım tutam tuz
Mereng Beze Nasıl Yapılır?
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarıları yumurta akına bir damla bile bulaştırmamaya dikkat edin.
Ayırdığınız sarıları başka bir yemekte kullanmak üzere saklayın.
Toz şekeri yumurta aklarına ilave edin. 3 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ilave edip mikserle çırpın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Beyazlaşarak koyu bir krema kıvamına gelinceye kadar takribî 20 dakika çırpmaya devam edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine dilediğiniz büyüklükte damlalar halinde dökün.
Tepsiyi sıcak fırına verip ısıyı 100 dereceye indirin ve fırın kapağı aralık olarak takribî 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Mereng Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Yumurtalar oda ısısında olmalı ve akına iğne ucu kadar bile yumurta sarısı bulaşmamalı.
Çırpma harekâtı yapılacak kabın ve çırpma tellerinin pak ve kuru olmasına dikkat etmeli.
Şeker, yumurtalar köpükleşmeye başlayıp kıvamı yoğunlaşır yoğunlaşmaz iki düzeyde ilave edilmeli.
Yumurtalar çırpılırken 1 tutam iki parmağınızın yakaladığı ölçü kadar tuz ilave edilmeli.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
Mereng (Beze) Tarifi: Mereng (Beze) Nasıl Yapılır? | Lezzet
İlginizi Çekebilir
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Rengarenk Pasta
Önceki Yazı
Narlı Yoğurt
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı