Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %1,15
Mereng Beze

Mereng Beze

Mereng Beze Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 3 damla limon suyu
  • Yarım tutam tuz

Mereng Beze Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarıları yumurta akına bir damla bile bulaştırmamaya dikkat edin.
  • Ayırdığınız sarıları başka bir yemekte kullanmak üzere saklayın.
  • Toz şekeri yumurta aklarına ilave edin. 3 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ilave edip mikserle çırpın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Beyazlaşarak koyu bir krema kıvamına gelinceye kadar takribî 20 dakika çırpmaya devam edin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine dilediğiniz büyüklükte damlalar halinde dökün.
  • Tepsiyi sıcak fırına verip ısıyı 100 dereceye indirin ve fırın kapağı aralık olarak takribî 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Mereng Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yumurtalar oda ısısında olmalı ve akına iğne ucu kadar bile yumurta sarısı bulaşmamalı. 
  • Çırpma harekâtı yapılacak kabın ve çırpma tellerinin pak ve kuru olmasına dikkat etmeli. 
  • Şeker, yumurtalar köpükleşmeye başlayıp kıvamı yoğunlaşır yoğunlaşmaz iki düzeyde ilave edilmeli. 
  • Yumurtalar çırpılırken 1 tutam iki parmağınızın yakaladığı ölçü kadar tuz ilave edilmeli. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın