Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %0,48
Mercimekli Buğday Salatası

Mercimekli Buğday Salatası

Mercimekli Buğday Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su kadehi vurma buğday
  • Yarım su kadehi yeşil mercimek
  • 2 su kadehi sebze suyu
  • 3 dal kereviz yaprağı
  • 1 demet taze soğan
  • 4 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 çay kadehi elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Marul yaprağı
  • Bir tutam toz şeker
  • 1 tutam safran
  • Tuz
  • Karabiber

Mercimekli Buğday Salatası Nasıl Yapılır?

Buğdayı yıkayıp derin bir kaba alarak, dünden sıcak suda bekletin. Sebze suyunu ısıtın. Buğdayı ilave ederek 30 dakika kaynatın. Mercimeği yıkayıp suyunu süzdürün. Kereviz yapraklarını ve taze soğanları ince doğrayın. Mercimeği suda haşlayın. Kaynamaya yakın kereviz ve soğanı ilave edin. Mercimekler yumuşamaya başlayınca buğdayı ilave edip karıştırın. 15 dakika pişirip ocaktan alarak suyunu süzdürün. Maydanozun yapraklarını ince kıyın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp maydanozları hafifçe kavurun. Elma sirkesi ve zeytinyağını ilave edin. Tuz, toz şeker, karabiber ve safranı ilave edin. Karışımı buzdolabında 10 dakika bekletin. Servis tabağına marul yapraklarını yerleştirin. Mercimekli buğdayı servis tabağına alıp, üzerine sosu dolaştırarak servis yapın.

Klasik buğday salatası tarifine buradan erişebilirsiniz.

Vurma buğday öğütme aletlerinde sert buğdayın bulgur tanesinden daha kocaman olarak kırılmasıyla elde edilen buğday cinsidir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın