200 gr. tereyağı
250 gr. bitter çikolata – 2 su kadehi
1 su kadehi yeşil mercimek – haşlanmış
2 yemek kaşığı kakao
1 kutu vanilya
3 adet yumurta
1 su kadehi toz şeker
Deniz tuzu
Mercimeğinizi bir sos tenceresine alın ve iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan mercimeğinizi süzün ve bir karıştırma kabının içerisine alın.
Tereyağınızı eritin.
Eriyen tereyağınızı ocaktan alın ve içerisine çikolatayı ilave edip silikon bir çırpma teliyle karıştırarak eritin.
Eriyen çikolatanızı süzdüğünüz mercimeğin içerisine ilave edin ve el blenderinin bölücü ucuyla iyice karıştırarak çekin.
Ardından kakao ilave edin ve karıştırarak sürüklemeye devam edin.
İçerisine vanilyayı ilave edin ve spatula takviyesiyle karıştırın.
Ayrı bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri iyice beyazlaşana kadar çırpın.
Mercimekli karışımınızı yumurtalı karışıma yavaş yavaş ilave ederek bir spatula takviyesiyle iyice karıştırın.
Ardından bir çırpma teli takviyesiyle her şey birbiriyle karışana kadar iyice çırpın.
25×25 cm ’lik kare fırın kabınızın tabanını yağlayın ve fırın kağıdı serin.
Brownie harcınızı fırın kabınızın içerisine ilave edin ve bir tutam deniz tuzu serpiştirin.
180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Brownie ’niz fırından çıktıktan sonra 30 – 40 dakika soğuması için fırın kabında bekletin.
Brownie ’niz soğuyunca kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis edin.