Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,06
  • EURO
    %-0,05
  • ALTIN
    %0,31
  • BIST
    %-0,06
Mercimekli Beyaz Lahana Sarması

Mercimekli Beyaz Lahana Sarması

Mercimekli Beyaz Lahana Sarması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay kadehi yeşil mercimek
  • 1 su kadehi ince bulgur
  • 1 minik boy lahana
  • 1.5 su kadehi su
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 büyük soğan
  • 2 çorba kaşığı domates püresi
  • 100 gr kıyma
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • kara biber
  • 1 kahve fincanı zeytin yağı
  • 1 limon

Mercimekli Beyaz Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

  • Mercimeği yıkayıp süzün. Sıcak suda yarım saat bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın ve süzün.
  • Maydanozu arınıp kıyın. Soğanı atayıp kıyın. Mercimeği bir kaba alın. Kıymayı kendi yağıyla hafifçe kavurun.
  • Bulgur, maydanoz, soğan, salça, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Lahana yapraklarının büyüklerini iki parçaya kesin.
  • Geniş kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip katlayın ve sarın.
  • Düz tabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarını döşeyin. Sarmaları dizip üzerine zeytinyağını dolaştırarak dökün.
  • Su ilave edin. Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın. Kısık ateşte 45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, hafif ve sıhhatli zeytinyağlı lahana sarması tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın