Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,39
  • ALTIN
    %-0,71
  • BIST
    %1,14
Mercimekli Barbunya

Mercimekli Barbunya

Mercimekli Barbunya Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram barbunya fasulyesi
  • 1 su kadehi yeşil mercimek
  • 1 demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 kesme şeker
  • 1 kırmızı salçalık biber
  • 3 su kadehi sıcak su
  • Tuz

Mercimekli Barbunya Nasıl Yapılır?

  • Barbunyaları ayıklayıp limonlu suda diri kıvamda haşlayın. Mercimeği 5 dakika haşlayın.
  • Suyunu değiştirip tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Fasulye ile mercimeği süzüp tencereye alın.
  • Taze soğanları arınıp doğrayın. Maydanozu arınıp kıyın. Salçalık biberi arınıp doğrayın.
  • Soğan, salçalık biber, şeker, sıcak su, yağ ve tuzu mercimekli fasulyeye ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
  • 15-20 dakika pişirip soğumaya vazgeçin. Maydanozu ilave edip karıştırın ve servis yapın.

Dilerseniz, zeytinyağlı barbunya tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın