Lezzet vejetaryenler için seçenek tatlar sunuyor. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patlıcanları boyuna ortadan ikiye kesin ve kaşıkla içini oyarak çıkartın. İçine fırçayla zeytinyağı sürüp 10 dakika fırında pişirin.
Soğan ve sarımsağı küp biçiminde doğrayıp zeytinyağında 3 dakika soteleyin. Küp biçiminde doğranmış domatesleri, salçayı ve suyu ilave edip 3 dakika pişirin. Fasulye ve maydanozu ilave edip karıştırın.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Un ilave edip rengi hafif değişinceye kadar kavurun. Kesintisiz karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin ve koyulaşıp kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin.
Fasulyeli karışımı patlıcanların içine doldurun. Üzerlerine beşamel sos dolaştırıp rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirip sıcak servis yapın.