Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,39
  • ALTIN
    %-0,71
  • BIST
    %1,14
Mayonez Soslu Kaparili Söğüs Et

Mayonez Soslu Kaparili Söğüs Et

Mayonez Soslu Kaparili Söğüs Et Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr dana but
  • 2 havuç
  • 160 gr light konserve ton balığı
  • Yarım su kadehi light mayonez
  • 1 su kadehi light yoğurt
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı kapari
  • 2 taze soğan
  • 2 defne yaprağı
  • Birkaç salata yaprağı

Mayonez Soslu Kaparili Söğüs Et Nasıl Yapılır?

Havuçları arınıp doğrayın. Taze soğanları arınıp kıyın. Havuç, soğan ve defneyaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya vazgeçin.

Kapariyi yıkayıp süzün. Tonbalığını iyice süzün. 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin. 

Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin. Salata yaprakları eşliğinde servis yapın.

Bu yemeğin 1 porsiyonu 199 kaloridir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın