Malzemeler
Yapılışı
Öncelikle 2 çay bardağı ılık sütü, mayayı, toz şekeri ve yumurtayı bir kabın içerisinde iyice birbirine karıştırın.
İyice karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyip güzelce yoğurun.
Sonra içerisine oda ısısında yumuşamış tereyağını ilave edip tekrar yoğurun.Bu aşamadan sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz.
Ortalama 1 saat kadar hamuru mayalandırın.
Bir saat sonunda mayalanmış hamuru açın ve içerisine ceviz içini serpiştirin.
Ceviz içini serpiştirdikten sonra hamuru rulo şeklinde yapıp yağlanmış kek kalıbının içerisine güzelce yerleştirin.
Bu şekilde de 30 dakika kadar mayalanması için bekletin.
Alman kekinizi 180 dereceye ayarladığınız fırında ortalama 45 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Kalıptan çıkardıktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.