Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,65
  • ALTIN
    %0,46
  • BIST
    %1,94
Mastik Sponge

Mastik Sponge

Mastik Sponge Tarifi İçin malzemeler

Sponge kek için:

  • Un
  • Toz şeker
  • Yumurta
  • Tereyağı
  • Hamur kabartma tozu
  • Aktif karbon
  • Şekerli vanilin

Mastik için:

  • Krema
  • Beyaz çikolata
  • Jelatin
  • Kavun
  • Damla sakızı
  • Esmer şeker
  • Böğürtlen
  • Yaban mersini
  • Frambuaz
  • Mastık

Mastik Sponge Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak damla sakızı ve kremayı ocağa koyarak kaynatın. Damla sakızını bol kullanmaya özen gösterin.
  • Üzerine yaprak jelatin ilave edin. Jelatini ilave etmeden evvel soğuk suda nemlendirin. Soğuyan jelatini içine ekle.
  • Karışıma beyaz çikolata ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Mikserde de karıştırdıktan sonra damla sakızı macunu atın ve soğuması için bekletin.
  • Soğuyan karışımı bardaklara doldurduktan sonra buzdolabına koyun.
  • Üzeri için; kavunları küp küp doğrayın. Kavun, esmer şeker ve yıldız anasonu bir tavanın içerisine koyarak ocakta soteleyin.
  • Sotelenen  kavunu, buzdolabında dondurduğunuz bardakların üzerine ilave edin.
  • Karışımın üzerine frenk üzümü, böğürtlen ve frambuaz ilave edin.
  • Mastik kapağı için; ilk olarak beyaz çikolatayı eritin. Ardından yüksek derecede soğuması için bekletin.
  • Pvc kaplamalı sert kağıdı serin ve palet dayanağıyla çikolatayı üzerine sürün.
  • Çikolata donmaya başladığında bardağın ağzı kadar olacak biçimde kesin.
  • Üzerine yağlı kağıt koyun ve ağır bir eşya yerleştirin. Bu sayede muntazamca donacaktır.
  • Donduktan sonra bardağın üzerine koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın