Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%-0,03
EURO
%0,65
ALTIN
%0,46
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 25.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Tatlı Tarifleri
»
Mastik Sponge
Facebook
Twitter
Google+
25 Haziran 2021
0
235
+
-
Mastik Sponge
Mastik Sponge Tarifi İçin malzemeler
Sponge kek için:
Un
Toz şeker
Yumurta
Tereyağı
Hamur kabartma tozu
Aktif karbon
Şekerli vanilin
Mastik için:
Krema
Beyaz çikolata
Jelatin
Kavun
Damla sakızı
Esmer şeker
Böğürtlen
Yaban mersini
Frambuaz
Mastık
Mastik Sponge Nasıl Yapılır?
İlk olarak damla sakızı ve kremayı ocağa koyarak kaynatın. Damla sakızını bol kullanmaya özen gösterin.
Üzerine yaprak jelatin ilave edin. Jelatini ilave etmeden evvel soğuk suda nemlendirin. Soğuyan jelatini içine ekle.
Karışıma beyaz çikolata ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
Mikserde de karıştırdıktan sonra damla sakızı macunu atın ve soğuması için bekletin.
Soğuyan karışımı bardaklara doldurduktan sonra buzdolabına koyun.
Üzeri için; kavunları küp küp doğrayın. Kavun, esmer şeker ve yıldız anasonu bir tavanın içerisine koyarak ocakta soteleyin.
Sotelenen kavunu, buzdolabında dondurduğunuz bardakların üzerine ilave edin.
Karışımın üzerine frenk üzümü, böğürtlen ve frambuaz ilave edin.
Mastik kapağı için; ilk olarak beyaz çikolatayı eritin. Ardından yüksek derecede soğuması için bekletin.
Pvc kaplamalı sert kağıdı serin ve palet dayanağıyla çikolatayı üzerine sürün.
Çikolata donmaya başladığında bardağın ağzı kadar olacak biçimde kesin.
Üzerine yağlı kağıt koyun ve ağır bir eşya yerleştirin. Bu sayede muntazamca donacaktır.
Donduktan sonra bardağın üzerine koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
Mastik Sponge Tarifi: Mastik Sponge Nasıl Yapılır? | Lezzet
İlginizi Çekebilir
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Un Helvası
Önceki Yazı
Zabaglione
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı