Marul yapraklarını kaynayan suya daldırıp çıkarın. Sert kısımlarını kesin. Yapraklar avuç içi büyüklüğünde olsun.
Soğanları tavla çeperi formunda doğrayın, karabiber ve tuzla yumuşatın. İçine kıyma, yıkanmış pirinç, kıyılmış dereotunu karıştırıp tereyağını da ilave ederek içi hazırlayın.
Marul yapraklarını parlak kısımları tezgaha gelecek biçimde koyun. Hazırladığınız içten koyun ve kenarları içe kıvırıp sarın.
Tencereye dizip 2 kadeh sıcak su ilave edin. Üzerine ağırlık yapması için tabak kapatın. 20 dakika pişirin.
Limon suyuyla yumurta sarısını çırpın. Dolmaların üzerine dökerek tekerrür 15 dakika kaynatın ve servis yapın. Afiyet olsun.
Daha aşırısı için dolma tariflerine göz atın. Nefis zeytinyağlı biber dolması tarifini de deneyin.