Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Marta Stuart Keki (Amerikan Yöresi)

Marta Stuart Keki (Amerikan Yöresi)

Marta Stuart Keki (Amerikan Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 60 g tereyağ
  • 240 g un
  • 200 g şeker
  • 170 ml süt
  • 2 yumurta
  • 2 akarsu kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuzlu
  • 100 g fındık, kuru meyveler, dut

Marta Stuart Keki (Amerikan Yöresi) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker mikserde 5 dakika çırpılır.
  2. Tereyağ eritilir, sütle karıştırılır ve yumurtayla hepsi bir birine karıştırılarak mikserlenir.
  3. Un, kabartma tozu, tuz da eklenerek mikserden geçirdikten sonra fındık, dut ve kuru meyveler eklenerek tekrar mikserle karıştırılır.
  4. Fırın kabına eklenerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir ( kürdan batırarak içinin pişmesi kontrol edilir).
  5. Piştikten daha sonra üzerini pudra şekeri ve ya istediğiniz şekilde dekore edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın