Malzemeler
Kek için
2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
Marshmallow için
1 paket orman meyveli toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı toz jelatin
3 yemek kaşığı su (jelatini benmari usulü eritmek için)
Üzeri için
250 gram bitter çikolata
Yapılışı
Öncelikle kekler için yumurtalar ile toz şekeri, şeker tamamen eriyinceye kadar birkaç dakika çırpın.
Üzerine süt ve sıvıyağını ekleyip çırpmaya devam edin.
Ayrı bir yerde elediğiniz, kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip, mikserin düşük devri ya da bir spatula ile karıştırın.
Muffin kalıplarının içine, bir büyük yemek kaşığı kadar paylaştırın.
160 derecelik fırında 20 – 25 dakika pişirin.
Soğuması için kenara alın.
Marshmallowu yapmaya başlamadan önce, krema sıkma torbanızı ağzına yuvarlak uçlu bir uç takarak hazır edin. Bu sayede kremanız hızla donmadan siz sıkma işlemine başlamış olursunuz.
Soğuk süt ile krem şantiyi tarifine göre çırpın.
Ayrı bir kasede toz jelatini 3 yemek kaşığı suya koyup iyice karıştırın ve eritin. Bir çatal işinizi kolaylaştıracaktır.
Koyulaşmaya başladığında erittiğiniz jelatini, benmari usulü yumuşatın ve iyice jelatinin erimesini sağlayın.
Eriyen jelatini krem şantinizin içine katıp bir spatula ile iyice karıştırın ve krema sıkma torbanıza aktarın.
Soğuyan muffinlerinizi üzerine sıkın.
30 dakika kadar buzlukta bekletin.
Bu esnada da, yine benmari usulü bitter çikolatalarınızı eritin. Mutlaka soğumaya bırakın.
Buzluktaki muffinlerinizi çıkartıp, soğuyan bitter çikolatasına batırıp buzdolabına kaldırın. Zaten krema da soğuk olduğu için, çikolataya batırdığınızda hemen şekil alıp donacaktır. Afiyet olsun.