Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,54
  • ALTIN
    %0,33
  • BIST
    %0,15
Marlenka

Marlenka

Marlenka Tarifi İçin malzemeler

Kek için:

  • 4.5 su kadehi un
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 koli kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 55 gram tereyağı
  • Yoğunlaştırılmış süt için:
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 6 su kadehi yağlı süt

Kreması için:

  • 2 yemek kaşığı bal
  • 300 gram yoğunlaştırılmış süt
  • 3 adet yumurta
  • 55 gram tereyağı

Üzeri için:

  • 400 gram fındık içi

Marlenka Nasıl Yapılır?

  • Kek için; Bir kabın içerisinde şeker ve yumurtayı çırparak yumurtanın kabarmasını sağlayın.
  • Boş bir tencereye su koyun ve ocakta ısıtın. Tencerenin içerisine sığabilecek bir ebatta ısıya dayanıklı kap hazırlayın.
  • Kabın içerisine tereyağını koyun ve ısıyla dolaysız temas ettirmeden eritin.
  • Tereyağının içerisine un ve kabartma tozu dışında kalan malzemeleri ilave edin ve karıştırın.
  • Karışımım homojen bir kıvam aldığında, şekerli yumurtayı da ilave ederek mikserle çırpın.
  • Karışım, ilk halinin iki katına çıktığı zaman ısıyı kesin. Unu karışıma yedirerek ilave edin ve tahta kaşıkla usulca çırpın.
  • Pasta kat kat olacağı için, her katı ayrı ayrı hazırlamak daha iyi olacaktır.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kek harcından 1.5 kepçe dökün ve ince katman olacak biçimde yayın.
  • Önceden ısıtılmış 165 dereceli fırında takribî 5 dakika pişirin. Kek harcı bitene kadar bu operasyonu uygulayın.
  • Yoğunlaştırılmış süt için; Sütü bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın.
  • Her taşım esnasında üzerinde biriken tortuları alın ve bu operasyonu vasati 2 saat kadar uygulayın.
  • Sütün ölçüyü eksildiğinde, taşım müddeti de kısalacaktır. Bu surattan hakimiyetli bir biçimde pişirin.
  • Tencerede vasati 1.5 su kadehi süt kalınca, delikli süzgeçten geçirin.
  • Süzülen sütün içerisine şekeri ilave edin ve eritin. Tekerrürden ocağa alın ve kaynayana kadar pişirin.
  • Süt kaynadığında tencereyi ocaktan alın ve soğutun. Bu sayede yoğunlaştırılmış süt elde edeceksiniz.
  • Kreması için; Tereyağını eritin ve ardından soğutun. Tereyağı dışında kalan malzemeleri geniş bir kaba koyarak çırpın.
  • Karışım içine tereyağını ilave ederek çırpmaya devam edin. Krema kıvam almaya başladığında, soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • Kat kat pişirdiğiniz kekin ilk katını servis tabağına alın ve üzerine ince bir biçimde krema sürerek yayın.
  • Kremanın üzerine parçalanmış fındıkları serpiştirin. Ardından ikinci keki alın ve bu operasyonu kek katları bitene kadar uygulayın.
  • En üst kısma krema sürün ve fındık serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın