Marine Edilmiş Kiraz Domatesler Tarifi İçin malzemeler
1/2 kiloluk olgun kiraz domates
1/4 kırmızı soğan Piyazlık doğranmış
2 diş sarımsak
1 tutam toz karanfil
1 tutam tuz
1/4 su kadehi sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 limon suyu
Taze çekilmiş karabiber
Taze fesleğen İsteğe bağlı
Marine Edilmiş Kiraz Domatesler Nasıl Yapılır?
Kiraz domatesleri dörde dağılın ve ince şeritler halinde doğradığınız soğanla beraber derin bir kaseye aktarın.
Soyulmuş sarımsakları tuz ve toz karanfil ilave ederek havanda macun kıvamına gelene dek vurarak kaseye aktarın.
Daha sonra zeytinyağı, sirke, limon suyu, taze çekilmiş karabiber ve taze fesleğen ilave ederek domatesleri kaplayacak biçimde karıştırın.
1-2 saat müddetle oda sıcaklığında beklettikten sonra servis edin. İsteğe bağlı olarak kızarmış ekmek üzerine veya avokado tost üzerinde de servis edebilirsiniz.
1 Porsiyon Marine Edilmiş Kiraz Domates Kaç Kalori?
Marine edilmiş kiraz domateslerin bir porsiyonu, takribî 100 kaloridir. Perhiz menülerinde ara öğün olarak 1 adet galeta veya 1 dilim ekmek ile beraber harcanabilir.