Öncelikle elmaları rendeleyip şeker ve ceviz ile kavuralım. Sulanacaktır, suyunu sürükleyene kadar orta ateşte pişirelim.
Suyunu çekince tarçını ilave edip bir iki tur daha çevirelim.
Hamurumuzu yoğuralım. Çok acele parçalayan bir hamur elde etmiş olacaksınız, hamurun 1/3 ’şanı ayırıp poşete koyup dondurucuya koyalım, hamuru açabilmek için 2 yağlı kağıt arasında oklava veya merdane ile açalım.
Zorunlu büyüklüğü elde edince turta kalıbımıza veya minik borcam tepsiye yerleştirin eliniz ile kalın ince ve kenarlarda yamuk kalan yerleri düzenleyelim.
Çatal ile taban kısmına delikler açalım ve üstüne yağlı kağıt koyup 1 su kadehi nohut veya fasulye koyarak ağırlık yapalım. 175-180 derece aralarında 5 dakika kadar azıcık pişirelim.
Geri çıkarıp nohutları ve yağlı kağıdı alıp iç harcını yayalım.
Üstüne dondurucuda dinlenmiş olan hamuru rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim.
Hamur acele böleceğinden dolayı hamuru sıkarak rendeleyin daha kolay olacaktır.
Fırına geri koyup üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Sıcağını attıktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.Afiyet olsun °•