Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Maraş Usulü Sakız Dondurma

Maraş Usulü Sakız Dondurma

Maraş Usulü Sakız Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı tam yağlı süt
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı saf salep
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Maraş Usulü Sakız Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker ve salep tencereye alınır ve çırpılır.
  2. Orta ateşte kaynamaya bırakılır.
  3. Ara ara kaşıkla havalandırılır.
  4. Kaynadıktan 2-3 dakika sonra kapatılır ve ara ara havalandırarak soğumaya bırakılır.
  5. Arada aklınıza geldikçe havalandırmayı sakın unutmayın.
    💎Püf Noktası 1: Kaşık ile havalandırmak ne kadar fazla olursa o kadar sakız kıvamında olur
  6. Soğuyan süt o şekilde dondurucuya kaldırılır ve 30 dakika sonra çıkarılıp mikser ile 2-3 dakika çırpılır. Bu şekilde 30-40 dakika ’da bir mutlaka çıkarılıp mikser ile çırpılır ve geri konulur.
    Fazla değil zaten 4-5 sefer sonra hazır oluyor.
  7. Katılaşıp kıvamlanınca uzayan kıvama gelince birdaha yapmıyoruz.
    💎 Püf Noktası 2 : Normal dondurmalarda nasıl buz parçası gibi olmasın sütten dolayı da kristalleşme yapmasın diye ara ara çıkarıp karıştırılıyorsa bundada sakız kıvamını yakalamak için mikser ile çırpıyoruz.
  8. Yapımı aslında çokzor meşakkatli olup daha kolay olan bu yolla bu kadar az malzeme ile hazırlayabileceğiniz maraş usulü dondurmamız son işlemden en az 4-5 saat sonra servise hazır. 🍧🍧 😋😋

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın