Kaynadıktan 2-3 dakika sonra kapatılır ve ara ara havalandırarak soğumaya bırakılır.
Arada aklınıza geldikçe havalandırmayı sakın unutmayın. 💎Püf Noktası 1: Kaşık ile havalandırmak ne kadar fazla olursa o kadar sakız kıvamında olur
Soğuyan süt o şekilde dondurucuya kaldırılır ve 30 dakika sonra çıkarılıp mikser ile 2-3 dakika çırpılır. Bu şekilde 30-40 dakika ’da bir mutlaka çıkarılıp mikser ile çırpılır ve geri konulur. Fazla değil zaten 4-5 sefer sonra hazır oluyor.
Katılaşıp kıvamlanınca uzayan kıvama gelince birdaha yapmıyoruz. 💎 Püf Noktası 2 : Normal dondurmalarda nasıl buz parçası gibi olmasın sütten dolayı da kristalleşme yapmasın diye ara ara çıkarıp karıştırılıyorsa bundada sakız kıvamını yakalamak için mikser ile çırpıyoruz.
Yapımı aslında çokzor meşakkatli olup daha kolay olan bu yolla bu kadar az malzeme ile hazırlayabileceğiniz maraş usulü dondurmamız son işlemden en az 4-5 saat sonra servise hazır. 🍧🍧 😋😋