Maraş Tarhana Cipsi Ispanak Kökü Salatası Nasıl Yapılır?
Mercimek ve kestaneleri haşlayın. Ispanak köklerini, 1 yemek kaşığı sirke ilave edilmiş kaynayan suya atın ve 4 dakika kadar yakalayıp evvelden hazırladığınız buzlu suya alarak şoklama is¸lemini yapın.
Kimyon ve karabiberleri tavada hafif kavurup havanda iyice dövün.
Gün kurusu kayısıları ılık suda 2 dakika beklettikten sonra uzun şeritler halinde doğrayın. Elmayı ince dilimleyip kararmaması için limon suyunda bekletin.
Sosu için olan tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Zeytinyağını azar azar ilave edip, homojen hale gelene kadar karıştırın.
Tüm malzemeleri derin bir kabın içerisinde harmanlayın. Son olarak sosunu ilave edip karıştırın. Tarhana cipsleriyle süsleyerek servis yapın.