Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %-0,54
  • ALTIN
    %1,52
  • BIST
    %0,94
Maraş Dondurması

Maraş Dondurması

Maraş Dondurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kadeh bütün yağlı süt keçi sütü olursa daha iyi olur
  • 1 kaşık tepeleme saf salep
  • 1 kaşık tepeleme nişasta
  • 2 parça damla sakızı yoksa falım sakız da olur
  • 1 çay kadehi şeker
  • Fıstık
  • Çikolata
  • Karamel sos vb arzu edilirse

Maraş Dondurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker, nişasta ve salep çırpılır iyice yedirilir.
  2. Ocakta kaynatılır içine sakız atılıp bir zaman daha pişirilir.
  3. Kepçe ile havalandırılıp suyunun buğulaşması sağlanır bu harekât ne kadar çok yapılırsa o kadar iyi meblağ ve buzlanmaz.
  4. Soğumaya vazgeçilir soğuyunca derin dondurucuya kaldırılır.
  5. 1 saat sonra mikserde 4 dakika çırpılır ve tekerrür dondurucuya konur.
  6. Yarım saat arayla çırpma işi 5-6 defa yinelenir. Çırpılacak kapta kalması daha iyi.
  7. Çırpma işi bitince derin bir kaba alabilirsiniz. Buzlukta bekletilir sonra afiyetle yenir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın