Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Maraş Dondurması

Maraş Dondurması

Maraş Dondurması Tarifi İçin malzemeler

  • 5 su kadehi süt tercihen keçi sütü
  • 1 buçuk su kadehi toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı saf salep

Maraş Dondurması Nasıl Yapılır?

  • 5 su kadehi sütü derin bir tencereye koyarak kaynatın.
  • Kaynayan süte toz şekeri ilave ederek karıştırın.
  • Bir kasenin içerisine ılık su ve salebi koyarak eritin.
  • Kaynayan şekerli sütün içerisine, salebi yavaş yavaş ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  • Salebin süt içinde tamamen erimesi oldukça ehemmiyetlidir. Bu surattan eridiğinden emin olana kadar karıştırın.
  • Kaynayan sütü ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.
  • Yeterli sıcaklığa düştüğü zaman, geniş bir kabın içerisine aktarın ve dondurucuya yerleştirin.
  • 15 dakika sonra kabı dondurucudan alın ve demir kaşıkla karıştırın. Sonra tekerrür dondurucuya atın.
  • Bu operasyonu dondurma sakız kıvamına gelene kadar, 20 dakikada bir tekrarlayın.
  • Dondurmanın kıvamı katılaştığında, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın