Yaz aylarına denk gelen ramazan ayı için üretimi basit, yemesi sevinçli ve birkaç lokmada damakları tatlandıracak hafif tatlılar. Bir kapta yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Margarin, irmik, kabartma tozu ve bademleri ilave edin. 2 dakika daha karıştırın. Yağlı kağıt serili dikdörtgen fırın tepsisine dökün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.
Jelatin tozunu 2 yemek kaşığı su ile yumuşatın. Üzerine 1 kadeh sıcak naneli çayı dökün ve eriyinceye kadar karıştırın. Kaseye aktarın ve buzdolabında jöle kıvamına gelinceye kadar bekletin.
İrmikli pastayı kadehlerin ebatında yuvarlak milleteler halinde kesin ve servis kadehlerine paylaştırın.
Bal ve suyu bir kasede karıştırın ve kadehlerin üzerine aktarın. Üzerine tam bademleri serpiştirip soğumaya vazgeçin. Jöleyi küp kesip kadehlerin üzerine yerleştirin ve servis yapın.