Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,38
  • ALTIN
    %0,10
  • BIST
    %0,07
Marakeş

Marakeş

Marakeş Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta
  • 60 gr toz şeker
  • 200 gr irmik
  • Yarım kutu kabartma tozu
  • 50 gr doğranmış tuzsuz badem
  • 80 gr margarin
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi naneli çay
  • 2 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 50 gr tam badem
  • 2 yemek kaşığı su

Marakeş Nasıl Yapılır?

Yaz aylarına denk gelen ramazan ayı için üretimi basit, yemesi sevinçli ve birkaç lokmada damakları tatlandıracak hafif tatlılar. Bir kapta yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Margarin, irmik, kabartma tozu ve bademleri ilave edin. 2 dakika daha karıştırın. Yağlı kağıt serili dikdörtgen fırın tepsisine dökün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.

Jelatin tozunu 2 yemek kaşığı su ile yumuşatın. Üzerine 1 kadeh sıcak naneli çayı dökün ve eriyinceye kadar karıştırın. Kaseye aktarın ve buzdolabında jöle kıvamına gelinceye kadar bekletin.

İrmikli pastayı kadehlerin ebatında yuvarlak milleteler halinde kesin ve servis kadehlerine paylaştırın.

Bal ve suyu bir kasede karıştırın ve kadehlerin üzerine aktarın. Üzerine tam bademleri serpiştirip soğumaya vazgeçin. Jöleyi küp kesip kadehlerin üzerine yerleştirin ve servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın