Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %-0,38
  • BIST
    %-1,33
Mantolu Balık Kızartması (Backfisch)

Mantolu Balık Kızartması (Backfisch)

Mantolu Balık Kızartması Backfisch Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet çupra balığı
  • 2 adet yumurta
  • Tuz, kırmızı toz biber
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • Sıvıyağ

Mantolu Balık Kızartması Backfisch Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Balıkların içi arınılır, içi dışı bol su ile arınılır, parçalara kesilir ve süzülür.
  2. Dilerseniz kağıt havlu ile heyete öğrenirsiniz hafif bastırarak.
  3. Uygun bir tabağa un, tuz ve toz biber katılır ve karıştırılır.
  4. Başka bir tabağa yumurtalar kırılır ve çırpılır.
  5. Uygun bir tavaya akışkan yağ dökülür ve azami seviyede kızması sağlanır.
  6. Ocağın ıssısı ortanın bir üstüne ayarlanır.mesela benim ocağımın azami ıssısı 9 ve ben 6,5 ayarladım.
  7. Balık parçaları evvel una sonrada yumurtaya daldırılır ama yumurtaya banıp çıkarmamak yeterlidir çok yumurtalı olmaması için tavaya katmadan evvel havada sirkeleye öğrenirsiniz.
  8. Dargın yağda üstü kapalı arkalı önlü bir kaç kere çevirerek kızartılır.
  9. Fazla yağını alması için havlu kağıda serebilirsiniz.
  10. Kızartılmış balıkları uygun fırın kaba katıp 180 derecede evvelden ısıtılmış 20-30 dakika son kızartalım harekâtı yapılırsa lezzetini artırmış olursunuz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın