Mantarlı Ve Pirinçli Kereviz Dolması Tarifi İçin malzemeler
3 Büyük boy kereviz
Limonlu su
2 orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr kültür mantarı
1 su kadehi pirinç
2 yemek kaşığı biber salçası
Sıcak su
Tuz
Karabiber
Mantarlı Ve Pirinçli Kereviz Dolması Nasıl Yapılır?
Kerevizlerin kabuğunu arınıp enine ortadan ikiye kesin. İçlerini bir kaşıkla çıkarıp çukurlaştırın. Soğanların kabuğunu atayıp kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın.
Soğanı ilave edip kısık ateşte kavurun. Dilimlenmiş mantarları ilave edip vazgeçtiği suyu sürükleyene kadar kavurmaya devam edin.
Pirinç ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hazırladığınız harcı kerevizlerin içine paylaştırın.
Kerevizleri fırın tepsisine dizip tepsiye kerevizlerin yarısına gelecek kadar 1 yemek kaşığı biber salçasıyla karıştırılmış sıcak su ilave edin.
Kerevizlerin üzerine hafifçe zeytinyağı dolaştırıp 180 derece fırında kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, Türk mutfağının orijinal yemeklerinden biri olan zeytinyağlı kereviz dolması tarifini de sınayabilirsiniz.