Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,04
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %0,07
  • BIST
    %1,11
Mantarlı Ve Pirinçli Kereviz Dolması

Mantarlı Ve Pirinçli Kereviz Dolması

Mantarlı Ve Pirinçli Kereviz Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 3 Büyük boy kereviz
  • Limonlu su
  • 2 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gr kültür mantarı
  • 1 su kadehi pirinç
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Mantarlı Ve Pirinçli Kereviz Dolması Nasıl Yapılır?

  • Kerevizlerin kabuğunu arınıp enine ortadan ikiye kesin. İçlerini bir kaşıkla çıkarıp çukurlaştırın. Soğanların kabuğunu atayıp kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın.
  • Soğanı ilave edip kısık ateşte kavurun. Dilimlenmiş mantarları ilave edip vazgeçtiği suyu sürükleyene kadar kavurmaya devam edin.
  • Pirinç ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hazırladığınız harcı kerevizlerin içine paylaştırın.
  • Kerevizleri fırın tepsisine dizip tepsiye kerevizlerin yarısına gelecek kadar 1 yemek kaşığı biber salçasıyla karıştırılmış sıcak su ilave edin.
  • Kerevizlerin üzerine hafifçe zeytinyağı dolaştırıp 180 derece fırında kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

 Dilerseniz, Türk mutfağının orijinal yemeklerinden biri olan zeytinyağlı kereviz dolması tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın